Hartstocht naar Jezelf

Levensenergie 1/6

Levensenergie, wat is dat?

Jouw levensenergie, de energie wat maakt dat jij je levend voelt, waarmee je voelt dat je energie hebt, waarmee je kunt manifesteren, waarmee je verbinding kunt maken met de elementen, je lijf, jouw waarheid. Meer verbinding met je levensenergie geeft je meer richting naar jouw authentieke stroom in dit leven. Hoe? Ik neem je mee in deze post. 

Wat is Levensenergie? 

Levensenergie heb ik leren voelen toen ik vanaf mijn 7de ongeveer meer zelf ging doen met Reiki. Ik werd ingewijd in de eerste graad en daarmee begon ik ook meer actief mezelf te behandelen. Dat maakte dat ik al jong ontdekte dat ik mezelf op elk gewenst moment kon ondersteunen, en dat ik door middel van de Reiki meer bewust mijn levensenergie voelde. Al was deze in die tijd gevoelsmatig als een zijden draadje door mijn lijf heen. Naarmate de tijd verstreek bleef Reiki de sleutel om mijn levensenergie te voelen. Dit was voor mij eigenlijk de enige manier om te voelen dat ik levensenergie was, er waren niet veel andere dingen waar ik echt zo duidelijk voelde dat ik leefde, dat ik er mocht zijn, dat ik een doel had in dit leven, een reden waarom ik hier ben. 

Het deksel op de pan

Toen ik in 2016 startte met een bijzondere reis naar mezelf, door middel van meer lichaamsgericht onderzoek in de psychotherapeutische hoek, ontdekte ik iets bijzonders. Mijn lijf had heel veel energie… maar wat was het bang om die te voelen. Bang dat al die energie opeens zou komen, dat het als een pan met kokende soep het deksel eraf zou blazen waardoor ook ik weg zou zijn. Die angst deed me het deksel op de pan houden, en dat maakte dat ik eigenlijk veel jaren mijn levensenergie heb weggedrukt. Het was te veel, het kon niet, toch? Ik had een hartafwijking, ik hoorde geen energie te hebben, ik hoorde moe te zijn, want dat was iedereen…toch? Dat was toch hoe het hoorde? Dat zag ik om me heen… En ik geloofde het. Mijn hoofd geloofde het, ik ging het geloven, het werd mijn staat van zijn. Ik was ziek. Elke dag, altijd moe, nooit veel energie, en als ik veel energie had dan moest ik dat ‘bezuren’.

Wat als het allemaal mag stromen?

Toen ik met de opleiding startte naar aanleiding van deze introductie week ging er een wereld voor mij open. Ik leerde containen: voelen van mijn energie zonder deze meteen weg te geven. En te voelen dat het heel fijn kan zijn om die energie te voelen zonder deze meteen weg te geven. En dat heb ik steeds beter geleerd, door oefeningen in de opleiding, door mijn eigen oefeningen met mezelf, thuis, in een omgeving te doen waar dat kon. Ik heb mezelf uitgedaagd het te proberen, stapje voor stapje.

Mijn levensenergie containen betekend niet mijn energie ‘vastzetten’ of ‘vasthouden’ maar door me heen kunnen laten stromen zoals ik dat bij de Reiki altijd heb kunnen ervaren, maar nu kan ik het voelen en er tegelijk bij blijven. Bewust voelen: dit is van mij, en ik hoef het niet weg te geven. Ik kan met mensen in gesprek zijn, ik kan een Reikibehandeling geven, ik kan doen wat ik wil, zonder dat mijn energie weg hoeft, te veel is, of dat ik het gevoel heb dat ik alles maar moet geven. Want als je alles geeft, is het in mijn ogen heel logisch dat je altijd een soort leegte ervaart. De energie is dan ook op. Nu ik ‘tools’ heb – kennis, oefeningen, meer verbinding met mijn intuïtie en essentie – is het een stuk gemakkelijk om in mijn eigen energie te blijven en te voelen wanneer ik te veel weggeef, wanneer ik het vastzet of wanneer ik het kan laten stromen. 

Dit helpt mij om de stroming te voelen

Dat stromen is de sleutel. Dansen helpt me daarbij, loskomen van mijn hoofd, beperkende gedachten en overtuigingen. Voelen wat mijn lichaam wil op de muziek, niet nadenken, gewoon volgen, ademen, volgen, ademen en als een getuige zien wat er ontstaat. Verwondering.

De vraag is, wat is levensenergie? Het is de energie waar jij door voelt dat je leeft, misschien is het als je in verbinding bent met je passie, met je vuur, misschien met de natuur, een dier of met mensen… Misschien voel je het stromen wanneer je een instrument bespeelt, zonder noten, vanuit je hart, of wanneer je meezingt met je favoriete nummer… Wat maakt dat jij voelt dat je leeft? 

Terug naar je oerstaat

Die levensenergie die ons terugbrengt naar onze oerstaat is ook de universele levensenergie waarmee we verbonden zijn en die door middel van een Reikibehandeling wordt vergroot, voelbaar wordt. Door middel van een cursus wordt deze aansluiting op die universele levensenergie vergroot waardoor je meer bewust kunt voelen wanneer je stroomt en wanneer niet, wat wil je wel, wat wil je niet, wat klopt voor jou? Je eigen energie leven is een uitdaging, maar het voelt zo intens goed dat ik je verzeker dat je nooit meer anders wilt… 

Hoe voel jij dat je leeft en dat jouw levensenergie stroomt? 

Deze blog is de eerste van een 5-luik blogs over Levensenergie 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.