Hartstocht naar Jezelf

Levensenergie 2/5

Verbinding maken met jouw levensenergie 

Levensenergie, ik schreef er eerder al over. De energie die door ons heen stroomt en die ons verbindt met alle elementen, het leven, de aarde, het vuur, het water, de wind, de sterren, de planeten. Die ons verbindt met alles wat is. Deze energie stroomt altijd door ons heen, al zijn we ons daar niet altijd even bewust van. 

Door meer bewustzijn te creëren en meer verbinding te maken met deze energie kun je ervaren dat er meer ruimte voor jezelf ontstaat, in jezelf. Dat je meer gaat voelen wat klopt voor jou, waar jij heen wilt. Want wanneer je verbinding maakt met deze energie, kun je ook je passie voelen, jouw weg, al weet je dan misschien nog helemaal niet concreet wat dat is. Je voelt welke kant je op wilt, wat jouw intuïtie je vertelt. 

Hoe dan?

Maar HOE doe je dat nou? Die verbinding maken met jezelf? Als mensen dit aan me vragen geef ik vaak het bekende antwoord: Reiki. Voor mij is dat namelijk mijn eerste en tot op de dag van vandaag de belangrijkste sleutel geweest om met mijn eigen energie te verbinden. Toch is dat natuurlijk niet de enige manier en zal ik de laatste zijn die probeert dat idee te verkondigen. Het belangrijkste, zeg ik ook altijd in mijn praktijk, is dat we op zoek gaan naar wat voor jou werkt, naast Reiki. Reiki is voor namelijk het palet waar alle kleuren van het leven en de verschillende mogelijkheden die mijn leven meer kleur kunnen geven op zitten. Reiki is voor mij de basis. Waarom? Omdat het me – zonder enige moeite – in balans brengt en houd. Omdat het zorgt dat ik in mijn leven altijd bij mezelf Thuis kan komen, zonder daar veel moeite voor te doen… Het brengt mij rust, ruimte, pijnverlichting en balans tussen mijn hoofd en mijn lijf. 

Er zijn verschillende manieren waarop je de verbinding met jezelf en jouw levensenergie kunt vergroten. Dansen vanuit mijn lijf, zonder na te denken, helpt mij enorm. Maar ook wandelen in de natuur, je bewust verbinden met de natuur door in stilte en in vertraging te wandelen bijvoorbeeld. Maar ook meditatie is een vorm van Thuiskomen in jezelf. Het mooie is, deze manieren zijn allemaal mogelijk. Of het nou schilderen is, muziek maken, schrijven, tekenen, wandelen, paardrijden, verbinden met je hond. Het maakt niet uit.

Wanneer voel jij de levensenergie stromen? 

Hoe je voelt dat jouw levensenergie stroomt? Bij iedereen is dat misschien anders, bij mij voelt het alsof het bloed sneller door mijn aderen stroomt, ik voel vlinders in mijn buik, een giechel in mijn keel en ik voel een soort tinteling door mijn hele lichaam. Dezelfde tinteling die ik voel wanneer ik een Reikibehandeling ontvang, of wanneer iemand zachtjes door mijn haar streelt of mijn hoofd masseert. Een soort kippenvel, maar dan onderhuids. Ik gebruik mijn voorbeeld en dat is dansen. Wanneer ik dans, vanuit mijn lijf, zonder mooie pasjes te maken, kom ik terug in mijn eigen stroom omdat mijn lijf kan doen wat het nodig heeft om in mijn eigen stroom, mijn eigen energie thuis te komen. Hierdoor voel ik die tintelingen door mijn lijf, ontstaan gedachten en gevoelens als: ik ben het waard, ik mag er zijn, ik ben hier met een reden, JA! Een ja aan mezelf, aan mijn leven en aan het pakken van het stuur, de teugels, het heft. Een ja aan wie ik ben, aan mijn vertrouwen. Ik voel op dat moment heel duidelijk wat ik wil, de onrust die ik soms in mijn hoofd kan ervaren zakt weg, en er komt een overzichtelijke rust voor terug. Ik voel wat ik wil doen, waar ik heen wil, waar ik naartoe mag bewegen. Door die natuurlijke stroom te voelen en te volgen krijg ik steeds meer vertrouwen in die stroom en is het gemakkelijker om erin te blijven, doordat ik meebeweeg met die stroom en er niet tegenin ga, zoals vroeger. 

Verschillende mogelijkheden dus om jouw levensenergie te volgen. In mijn praktijk geef ik je handvatten om deze praktisch in te zetten, door middel van Reiki maar binnen de cursussen ook door oefeningen die je gemakkelijk ook thuis kunt doen. Een van de oefeningen deel ik in De Warme Bron, zodat jij daar thuis al mee aan de slag kunt. 

Ik ben heel benieuwd hoe jij deze oefening ervaart. Ik zou het heel tof vinden als je me dat laat weten, in een reactie, in De Warme Bron of via een mailtje. Wil je me laten weten hoe jij deze oefening ervaart?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.