Hartstocht naar Jezelf

Levensenergie 5/5

Verlangen naar meer levensenergie

Als klein meisje met een hartafwijking en een lijf wat ervoor zorgde dat ik niet met klasgenootjes kon rennen en spelen op het schoolplein zoals ik zou willen, maakte dat ik het vertrouwen in het leven een beetje kwijtraakte. Ondanks dat er ongetwijfeld genoeg leuke momenten zijn geweest, is toch het alleen-zijn blijven hangen, dat maakte de meeste indruk en had de meeste impact. Het verlangen naar verbinding groeide, op welke manier dan ook. Buitengesloten als ik me voelde wist ik ook niet hoe die verbinding dan te maken… ik bleef wel alleen. 

Het verlangen naar verbinding, met mensen en mijn eigen energie was van binnen wel aanwezig. Heel stilletjes in een hoekje, fluisterend. Als een wijze stem die je zacht iets wilt vertellen. ‘Hé, pssst. Er zit nog heel veel energie in jou, jij mag leven! En ik ga je helpen.” Oke…? Hoe dan? 

Explosieve energiebom?

Het verlangen bleef groeien, al wilde ik het zelf eigenlijk soms ook niet zien. Ik vond het eng. Stel je voor dat de energie die er kennelijk was mij zo zou overspoelen dat ik niet meer kon leven? Dat het zou betekenen dat ik hier niet meer kon zijn? Ik maakte een rekensommetje van alle energie die er in de loop van de jaren wellicht opgestapeld lag en dacht; als dat er allemaal in een keer uitkomt…dat wordt een soort explosie! Dat beeld beangstigde mij een beetje, en maakte dat ik wanneer ik levensenergie voelde -buiten de Reiki om – door activiteit van mijn lichaam of andere factoren, ik daar snel voor terugdeinsde. Ik vond het eng. Actie was eng, doen was eng, eigenlijk was het leven eng. Want dan kon ik voelen, en dan zou misschien die energie wel allemaal opeens naar buiten komen… 

Angstig cirkeltje

Stilletjes bleef ik het verlangen voelen, diep vanbinnen, om een manier te vinden die ervoor kon zorgen dat ik toch verbinding kon maken. Mijn dagelijks leven is tussen mijn 16e en 18e drastisch minder geworden omdat alles eng was en ik daar -deels- genoeg reden toe had om dit serieus te nemen. Mijn lichamelijke conditie, uitproberen van nieuwe medicatie vanuit het ziekenhuis en een hart wat eigenlijk heel onrustig en angstig was zorgde voor een cirkeltje wat me klein hield. Bang maakte. Zorgde voor het gevoel; als het zo moet, dan hoeft dit niet meer. 

Blijvend vertrouwen

En toch… diep in mij was er iets. Ik voelde diep in mezelf de wijsheid dat dit het niet was, dat dit niet de manier was zoals het moest zijn. Dat er nog zoveel meer was, dat ik mijn passie mocht gaan leven. Maar hoe dan?! Dacht ik maar steeds, hoe? Ik bleef ergens, onder alle lagen die zich inmiddels hadden opgebouwd aan angst en overlevingsstrategieën, vertrouwen op dat het wel zou komen. Dat ik met de juiste mensen in aanraking zou komen en dat ik als ik bleef kijken naar ‘tekens’ en bleef luisteren naar mogelijke aanwijzingen verpakt in woorden of beelden, ik er wel zou komen. Dat vertrouwen was zo diep, ik verwonder me daar nog steeds over. De wil om te leven in mij was zo sterk dat al die angsten, ervaringen in het ziekenhuis, ervaringen met mijn lijf, paniek momenten… het bleef onveranderd altijd aanwezig… Wauw.

“Thuiskomen”

Het verlangen naar verbinding met die energie in mij, dat vertrouwen, die innerlijke wijsheid bracht me uiteindelijk bij Vrouwencirkels van Secret Femenine. En via haar ontdekte ik het Aumm Instituut. En daar voelde ik de eerste keer dat ik daar een blok volgde: dit is de plek. Die energie in mij die al die jaren had gewacht, maakte kenbaar: dit is de plek waar je moet zijn. Je bent thuis. En dat voelde ook zo. Ik was thuis, ik hoefde nergens meer heen, als dat het op dat moment geweest was dan was het dat. En dat was goed. Maar dat was het niet. Het was pas het begin van het luisteren naar het verlangen om verbinding te maken met deze energie, mijn ziel, mijn oer-spronkelijke zelf. In alle zachtheid, stapje voor stapje, zonder explosies waar ik onder bedolven werd kon ik mijn ziel en energie ontdekken. Verbinding maken met haar.

Misschien herken je dit?

Het verlangen van jezelf worden en verbinding maken met jouw levensenergie herken je wellicht. Misschien voel je het verlangen wel, maar vind je het spannend daar stappen in te zetten. Misschien heb je geen flauw idee hoe je moet beginnen. 

Een eerste stap kan zijn om je verlangen kenbaar te maken. Aan iemand die vertrouwd, of iemand waarvan jij voelt dat het op dit moment klopt. Dat zou bij mij kunnen zijn, via zoom of messenger, maar ook bij een andere professie. Misschien wil je brainstormen in de Warme Bron over de mogelijkheden, wat anderen wellicht hebben gedaan? Zodat je inspiratie op kunt doen en kunt voelen wat voor jou op dit moment klopt. Een eerste stap is het kenbaar maken (aan jezelf) van dit verlangen en op onderzoek gaan naar wat zou ik daar op dit moment mee willen en kunnen doen. 

Een eerste stap

Het verlangen naar jezelf worden en verbinding maken met je levensenergie kan zich op verschillende manieren laten ontdekken. De keuze maken om bijvoorbeeld de Online Reiki Groei Groep te doen, in gesprek te gaan met mij of met een andere professie uit de natuurlijke zorgmogelijkheden te kijken kunnen stappen zij die je helpen al wat meer handvatten te krijgen en wat meer verbinding te maken. Dit proces verdiept zich steeds meer naarmate je er meer mee bezig bent, en daarmee kom je steeds meer in verbinding met jezelf. Door bijvoorbeeld Reikibehandelingen te ontvangen maak je op rustige en liefdevolle wijze kennis met dit deel in jou, ontdek je meer ontspanning en balans zodat deze energie vanzelf meer ruimte krijgt om zich in jou te bewegen. Daarnaast kijken we samen naar wat jij nodig hebt om in verbinding te kunnen komen met jezelf. Wat houd je nog tegen en wat heeft dat deel nodig zodat jij kan verbinden met jou ware zelf? Samen onderzoeken we dit, en vanuit verbinding, liefde en rust kijken we ernaar. 

Onderweg

Als je op weg bent, en je hebt het gevoel dat je er nog niet helemaal bent: houd vol. Probeer (met behulp van Reiki o.a.) verbinding te maken met dat deel in jou wat zich wil manifesteren, wat vertrouwen heeft, wat de weg weet, wat kan luisteren en kijken zonder oordeel. Wat jou kan ondersteunen keuzes te maken, bewegingen te maken. 

Thuis in jezelf

En ben je thuis in jezelf, beweeg je in alles wat is en voel je een blijvende verbinding – hoe dun soms ook – met jouw ziel, met jouw essentie? Welkom thuis! En: blijf verbinding zoeken, blijf deze verbinding onderhouden. Die blijft niet zomaar, het heeft zorg, liefde en aandacht nodig. Het wil gehoord worden. 

En als je het gevoel hebt dat je niet weet waar je moet beginnen met luisteren: reik uit. Vraag aan mensen in bijvoorbeeld De warme Bron hoe zij deze energie ervaren, hoe zij ernaar luisteren. Maak een afspraak met mij via zoom of facebook (messenger/video) om samen te kijken.

Verbinding en een veilige bedding

Verbinding is de sleutel, verbinding maakt – en een veilige ondersteunende bedding van iemand is daar essentieel bij – dat we door deze veilige verbinding kunnen voelen wat er in ons gebeurt, dat we onszelf kunnen leren voelen. En dat we kunnen ontdekken dat alles wat er is welkom is.  Dat er ruimte is voor jou, om op jouw eigen wijze de wereld te ontdekken, wat jij hier mag komen brengen, wat jouw pad is, hoe jij kunt luisteren naar jouw innerlijke stem, ziel, energie. 

In mijn praktijk is er dan ook alle rust, ruimte en liefde voor jou in wat jij nodig hebt. Je bent welkom.

Ik ben er voor je. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.