Hartstocht naar Jezelf

Levensenergie 4/5

Een veilige bedding

Hoe belangrijk is een plek waar jij jezelf kunt ontdekken? Waar je voelt dat je helemaal oke bent, dat je mag zijn wie je bent, met alles wat er is?

Essentieel, als je het mij vraagt. 

Als ik naar mijn eigen leven kijk heb ik pas rond mijn 21ste een plek gevonden waar ik werkelijk in alle rust en alle ruimte kon gaan ontdekken wie ik was, wat ik wilde, wat van mij was en wat van de ander. Werkelijk de ruimte leren nemen om te kijken naar mezelf, onafhankelijk van iemand anders, maar met de liefdevolle aanwezigheid van de ander, in mijn geval de opleiders van het Aumm Insituut. Dit was een warm bad van liefde. Onvoorwaardelijke liefde en aanwezigheid, als steunpilaren tijdens het proces van opnieuw, en voor mij in vele gevallen voor het eerst, contact maken met mijn lichaam op een manier die samenviel met het voelen en naar buiten brengen van mijn emoties. 

Gezin als veilige bedding

Nu vraag je je misschien af of het ook kan dat je dit in je eigen gezin kunt ervaren. Ja, dat kan zeker. Dat heb ik bij mijn ouders ook ervaren, die waren er ook altijd. Toch blijven het je ouders, waardoor ze niet geheel onafhankelijk naar je kunnen kijken. En dat geeft niks, want daarvoor zijn het je ouders. Dit was het juiste nest voor mij, ik heb er geleerd wat ik nodig had. Vertrouwen op mijn eigen intuïtie.

Jezelf een onafhankelijke plek gunnen

Toch had ik behoefte aan een andere plek. Zoals een puber behoefte heeft aan de eigen ruimte die het gaat ontdekken. Je eigen beweging leren maken, loskomen van de bewegingen van je ouders (manieren, regels etc.). Zo hebben we allemaal een plek nodig zonder onze ouders/opvoeders, waar je misschien voor je gevoel ‘opnieuw’ kan beginnen, met een blanco vel. Alle ruimte om te ontdekken.

Die plek, waar je onafhankelijk en met onvoorwaardelijke steun jouw eigen pad kunt ontdekken en leren volgen, waar je jouw energie mag ontdekken en waar je mag ervaren dat jij helemaal oké bent zoals je bent, die is essentieel. Voor mij althans wel. Het is de springplank geweest waardoor ik langzaam maar zeker vanuit mijn essentie ging leven, het was de sleutel tot het groeien van dat gouden draadje levensenergie waar ik eerder over schreef. Het kreeg in deze omgeving de ruimte om te groeien, in de breedte en de lengte. Meer verbinding met de aarde en alles wat is, meer body krijgend waardoor ik op dit moment ervaar dat ik als het ware in mijn essentie zit. Deze energie (die ik als mijn essentie ervaar) heeft zich zo breed gemaakt dat het als een ei rondom mij heen is, met wortels in de aarde en takken in de lucht. En dat voelt heel fijn, het voelt als ‘thuis’, stevig. De steun die ik in deze omgeving heb ervaren heb ik verinnerlijkt, wat maakt dat ik me gesteund en gedragen voel in mezelf, steviger op mijn voeten sta en steviger kan (blijven) staan in situaties waar ik eerder door werd overspoeld of weggeblazen. 

Hoe vind je zo’n plek?

Hoe vind je zo’n plek? Ze lijken soms zo zeldzaam. Plekken waar mensen volledig open en eerlijk (mogen leren) zijn. Waar het gaat over steeds meer authentiek worden, over meer jezelf worden, met alles wat daarbij hoort. 

Voorbeelden van plekken waar ik tot nu toe deze ervaring heb gehad zijn het Aumm Instituut, mijn Reiki Master, de training Je Eigen Wijze Weg in Groningen en de Osho Dancing Buddha’s (dansavonden) in Groningen. 

Bij deze plekken kon ik zakken, steeds meer in mezelf. Om daarna vanuit deze essentie weer omhoog te groeien. Terug naar de kern en vanuit de kern als nieuw omhoogkomen – als een Fenix herrezen uit de as van alles wat ik aan laagjes afgepeld en doorleefd heb. 

Deze ruimte is er ook voor jou

Omdat ik weet hoe belangrijk het is om deze ruimte te hebben, is het mijn passie en missie om jou deze ruimte te bieden. In mijn individuele behandelingen, cursussen en trainingen: Jij bent goed zoals je bent en er is ruimte om op jouw tempo te onderzoeken wie jij in essentie bent. Waar je laagjes af mag pellen, maskers af mag zetten en je ware stem mag laten horen. 

Niet vanuit een ‘doen’, maar vanuit een ‘zijns-energie’ die, net als de steunpilaren die de trainers van het Aumm Instituut voor mij zijn geweest, jou de liefdevolle bedding bieden waardoor jij je veilig genoeg kunt (gaan) voelen dat je mag smelten, op jouw tempo mag ontdekken, op jouw tempo mag verbinden met jouw kern, jouw essentie, jouw levensenergie. 

Je bent welkom.  

In de Warme Bron leg ik meer uit over levensenergie, deel ik mijn kennis en ervaring. De Warme bron is een gratis facebookgroep waar je van harte welkom bent om eens rond te snuffelen, te kijken wat jij ervan mee kunt nemen, wat voor jou kan helpen om dichter bij je essentie te komen. Wil je liever persoonlijk een op een verbinding maken dan kan dat natuurlijk ook. Je bent van harte welkom, ik maak graag een afspraak met je via de mail.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.