Hartstocht naar Jezelf

Muziek als spiegel van de ziel

Muziek als spiegel van de ziel

Muziek is iets waar we mee opgroeien en waar we troost, kracht, liefde en herkenning in vinden en uit halen. Wanneer we ons verdrietig voelen zoeken we steun in muziek, het helpt mij in elk geval de hoop niet te verliezen als de donkere tunnels uitzichtloos lijken te zijn.

Muziek heelt, brengt ons dichter bij onszelf en verbindt ons met elkaar.

Afgelopen maanden mocht ik samen met Mariska bijzondere momenten doorbrengen, ze speelde haar zelfgeschreven nummers van afgelopen jaar live voor mij via zoom. Ik werd er stil van, ontroerd, het raakte me en ik werd er zo blij van. En dat klinkt heel tegenstrijdig maar ik vond in haar muziek woorden die ik niet had voor perioden in mijn eigen proces in de eerste paar jaren van mijn zoektocht naar mezelf. Periodes waar ik tijdens het luisteren naar terug ging, die opeens herkenning en erkenning vonden met het zingen van haar teksten en muziek… Bij mij ging er iets tintelen, alsof datgene was geraakt wat ik tijdens het proces stukje zelf niet kon aanraken. Ik had er de woorden niet voor, en haar woorden raakten dat stukje aan, als een zachte streling: het is goed, ik zie je, het is oké en: ik begrijp je.

Dit bracht me zo in verbinding met mezelf, en er gebeurde zoiets bijzonders dat ik voelde dat ik deze nummers graag meer zou willen laten horen, dat ik het gevoel had dat mensen dit mochten horen omdat het zoveel verbinding en heling zou kunnen brengen, zoveel mensen die hiervan zouden kunnen genieten. Samen praatten we erover en kwamen we op dit bijzondere idee, een nieuwjaarsconcert. Om het maar een naam te geven.. een concert waarin Mariska een aantal van haar nummers gaat spelen, die onwaarschijnlijk mooi en herkenbaar zijn.

Ze deelt liefde en hoop, verbinding en het gevoel dat ik niet alleen ben in mijn proces.

Haar zachte krachtige teksten en muziek galmen door mijn hoofd, en iedere keer opnieuw volgt er in mijn systeem een zachte streling van datgene waar het liedje over gaat en waarin ik mij herken.

“Laat je raken, laat je helen, geef jezelf de mogelijkheid om te voelen dat het oke is, dat je niet alleen bent en dat er meer mensen zijn die dit net zo voelen of ervaren als jij dat doet of hebt gedaan”. En ik voel het in mijn lijf: dit is wat ik jou gun, dit is wat ik alle mensen gun die nu denken: ik zit er doorheen, ik weet niet meer wat ik moet, ik weet niet meer wat ik wil… ik weet het gewoon even niet!

Druk op pauze, ga zitten, neem een dekentje en een warme kop thee. Zet je laptop in, check in op dit bijzondere concert en laat je meenemen in de helende klanken van Mariska.

Wees erbij, dit word bijzonder.

Alle info en je ticket (voor maar € 5,00) vind je hier: www.hartstochtnaarjezelf.nl/nieuwjaarsconcert

In dit filmpje vertel ik je waarom ik haar muziek graag met jou wil delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.