Hartstocht naar Jezelf

Elke dag de Reiki zelfbehandeling, waarom?

De Reiki zelfbehandeling, elke dag een boost

Drie weken terug sloten wij onze heerlijke vakantie af op een van de prachtigste Waddeneilanden van Nederland. Echt tot ontspanning kwamen we bij de zee, en zelfs hebben we gewaad tot onze middel…een bijzondere ontmoeting met Moeder Aarde, de kracht en zachtheid van het water, de warmte en de kou. Genieten, de elementen met elkaar verbindend vonden wij onze plek daar. Een soort diep thuiskomen bij de zee. 

De verbinding met de elementen, de zee en het gevoel van mijn blote voeten op het strand nam ik mee naar de cursus Reiki 2 die twee dagen na thuiskomst startte. Wat een weelde om daarin op deze manier zo in door te bewegen, in een vloeiende beweging, alle momenten aan elkaar vast, als aaneenschakeling van het leven. Een prachtige bewustwording van mezelf in deze overgang dat het leven niet zoals vroeger staccato en ‘aan’ of ‘uit’ is, maar dat het eigenlijk een grote puzzel is waarbij voor mij de stukjes zo in elkaar passen dat het zich voor mij uit als het ware ‘in elkaar puzzelt’. Ik zie het voor me als een weg die je loopt, waarbij je bij iedere stap een nieuw stukje wereld zich laat zien waardoor je weer verder kunt. En wanneer je door wat dan ook gestopt wordt in deze beweging je blijft staan, op die plek, met dat uitzicht. Heel lang heb ik gevoelsmatig op deze plek gestaan, terwijl de wereld om mij heen voor anderen gewoon door ontwikkelde en zich liet zien. Toen ik langzaam uit mijn bevriezing kwam begon ik te begrijpen wat het verschil was tussen ‘leven’ en ‘overleven’. 

Waarom deze blog?

Waarom schrijf ik dit? En waarom gaat de titel over het nut van de Reiki zelfbehandeling? Omdat voor mij de zelfbehandeling de sleutel is geweest tot mijn wakker zijn bij wat er gaande was. Hoe naar en stil het soms ook was, hoe verdrietig en angstig. De Reiki is er altijd en hielp me zodanig in balans te blijven dat ik kon blijven zien waar ik heen mocht gaan, en dat op mijn eigen tempo mocht en kon doen. Ik schrijf dit ook omdat ik na onze vakantie en de Reiki 2 cursus mezelf weer uitgebreider dagelijks ben gaan behandelen. 

Elke dag geef ik mezelf Reiki, ’s morgens of ’s avonds, soms allebei. Na de Reiki 2 cursus was ik ook weer helemaal gedompeld in het bad van Reiki en de zachte warme energie die het mij bracht. Een bad van liefde, zoals ik het vaak omschrijf en het ook vaak omschreven wordt. In de dagen erna bleef ik mezelf ’s morgens behandelen, en ik merkte dat het me iets bracht, namelijk een intensere diepere balans die ik daarvoor had ervaren. Ik begon er tijd voor in te ruimen, zoals ik dat eerder ook wel deed, maar nu meer bewust en er echt de wekker op zetten. Ik zet de wekker een uur voordat ik werkelijk op wil of moet staan, zodat ik ruim de tijd heb voor een zelfbehandeling. Soms duurt het een half uur, soms een uur, of alles daar tussenin. Ik volg mijn gevoel, en wat het me oplevert is het volgende. 

Ik voel me met het geven van de Reiki zelfbehandeling bewuster wakker worden, het ‘opstarten’ en werkelijk wakker worden wordt hiermee als een soort warme douche van binnen gestroomlijnd waardoor alles in mij gelijkmatig warm en wakker wordt. Hierdoor heb ik een helder hoofd en voelen de energiestromen soepel aan. De Reiki maakt dat ik in mijn lichaam blijf, dat ik volledig kan ontspannen waardoor eventuele spanning van dromen of de gebeurtenissen in de nacht weg kunnen ebben. Als een liefdevolle stroom die alles – net als een douche – meeneemt en het transformeert of afvoert. 

Wat levert het me op?

Door dit sinds de cursus te doen merk ik dat ik veel gemakkelijk mijn eigen ritme kan volgen, dat ik me meer uitspreek over wat ik belangrijk vind en waar ik voor sta, dat ik meer mezelf de ruimte geef om dat te doen wat ik belangrijk vind, terwijl ik daar tegelijk rust in voel en voel dat alles precies komt wanneer het goed is – als ik mijn ritme blijf volgen. 

Trouw aan mezelf, volgen van mijn essentie, zo zou ik het willen omschrijven. Het helpt me daar te blijven waar ik wil zijn: in mezelf. Vol wakkere en liefdevolle energie, helderheid en daadkracht, zachtheid en zonder te willen veranderen. 

Verlangen om meer vanuit je essentie te leven

Behandel jij jezelf iedere dag met Reiki? Of vraag je je af wat het je oplevert? Misschien voel je een diep verlangen ook (meer) te leven vanuit je essentie, zonder dat je hoofd daarbij te veel op de voorgrond is. Ik help je graag bij jouw zoektocht en help je graag de bijzondere werking van Reiki te ontdekken en toe te passen. 

Gratis inspiratiegroep voor vrouwen

Wil je meer informatie of inspiratie? Dan is de Bron (facebookgroep, gratis) voor jou de plek. Kennismaken met Reiki, andere manieren van heling van jezelf ontdekken, kennismaken met mensen die net als jij op zoek zijn naar hun Waarheid, meer verbinding willen maken met hun hogere Zelf en meer vanuit hun Essentie willen leven. Je bent van harte welkom.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.