Hartstocht naar Jezelf

Verbinding met jezelf

Vrede in je lichaam – balans.

“Meer vrede in mijn lichaam” vertelde iemand afgelopen week na een individuele sessie. Door de Reiki, de zachte warme handen en aanrakingen op eigen tempo en met eigen regie wordt het maken van de verbinding met jezelf gemakkelijker. Doordat je tijdens een individuele sessie niets hoeft, maar alles zelf bepaalt wordt het veilig. Hierdoor kun je meer bij jezelf blijven waardoor verbinding maken met jezelf gemakkelijker wordt.

Toen ik 4-5 jaar geleden met mensen in aanraking kwam (een gesprek, een kopje thee, een gesprek met een klant of iemand uit mijn woonplaats) was iets in mij altijd alert. Ik kon niet bij mezelf blijven, ik was altijd -onbewust- op mijn hoede voor die ander. Dit ontdekte ik pas toen ik meer en meer ontdekte welke onbewuste patronen ik allemaal heb aangeleerd en ingezet en waarom deze ontwikkeld zijn. Door meer inzicht en begrip te krijgen voor deze strategieën, én te voelen dat ze niet meer nodig waren kon ik stapje voor stapje een laagje afpellen en de verbinding met mezelf herstellen. Hiervoor was een veilige bedding nodig, compassie en een open hart wat niet weg zou gaan wanneer ik de echte ik liet zien. Doordat ik tijdens mijn opleiding aan het Aumm Instituut heb ervaren hoe belangrijk veiligheid is en wat voor bijzondere mogelijkheden er zijn wanneer je je langzaam maar zeker veiliger begint te voelen, de bedding krijgt om met jezelf te verbinden, is dit een van de belangrijkste interne voorwaarden wanneer ik een sessie of cursus geef.

Hoe maak je verbinding?

Misschien herken je je in bovenstaande, verlang jezelf ook naar een rustpunt, een anker in jezelf om mee te verbinden als alles je een beetje boven het hoofd gaat of teveel wordt. Misschien voel je dat het tijd is om te verbinden met jezelf. Dat jij jezelf nu op nummer 1 mag zetten, mag doen wat goed voor jou is. Maar hoe doe je dat?

Ik heb dat geleerd mede dankzij Reiki. Het helpt me elke dag om bij mezelf te blijven, mijn eigen energie te voelen en verbinding te houden wat goed voor me is. Koffie of thee? Wel of geen stukje taart, een glas water of toch iets met prik? Verbinding met mezelf betekend voorbij haarfijn aanvoelen wat voor dat moment kloppend is, in mijn lijf. Een innerlijk weten waarmee ik de verbinding kan maken dankzij mijn Reiki energie, de zelfbehandelingen in de ochtend en de verbinding die er de hele dag door is.

Reis naar binnen

Afgelopen weken heb ik mogen meereizen met mensen die zoeken op het pad van bewustwording. Zoekende naar zichzelf, naar dat punt van rust en inzicht in zichzelf, over zichzelf. Dat punt waarop alles goed is, een ankerpunt om vanuit daar de oriëntatie naar de wereld te verleggen.

Dankbaar ben ik dat ik mag meelopen, om mee te kijken naar de uitdagingen die je kunt ervaren, keuzes die je wilt maken en de worsteling met oude gedachten en patronen die je houden in de gewoonte van vele jaren. Die patronen hebben ons gebracht waar we nu zijn, ons geholpen om de situaties die we tegenkwamen aan te kunnen. Misschien ben je nu op een punt dat je behoefte hebt aan een nieuwe manier van kijken, een andere manier van jezelf benaderen, verbinding maken met de echt ik vanbinnen

In deze omgeving kun je ontspannen, is het veilig

Reiki kan je ondersteunen. Ik biedt een veilige en rustige omgeving waarin je op je eigen tempo kan ervaren hoe het is als jij jouw eigen tempo mag bepalen, mag aangeven waar jij behoefte aan hebt, mag uitspreken wat je verlangens, je angsten of zoals sommigen het noemen, je schaduwkanten zijn. De Reiki ondersteunt ons daarin door de energie te laten stromen daar waar ze nodig is, daar waar jou lichaam en energie het nodig heeft om daar waar het minder lekker stroomt weer energie te brengen, te verzachten, te smelten. Hierdoor kan de energie weer door je hele lijf heen stromen.

Ben je benieuwd geworden naar hoe ik jou kan ondersteunen en hoe we samen een stukje op kunnen lopen op het pad naar jezelf? Bekijk dan het aanbod van mijn praktijk.

Wil je graag een persoonlijk gesprek als kennismaking en daarin ontdekken wat mijn Reiki begeleiding voor jou kan doen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek (gratis).

Kennismaken met Reiki in de gratis facebookgroep

Is een individuele behandeling wellicht nog iets te vroeg maar wil je graag eerst kennis nemen van alles rondom Reiki en mijn praktijk? In verbinding komen met mensen die net als jij op zoek zijn naar zichzelf en ontdekken hoe Reiki hen daarin kan ondersteunen? Ik nodig je van harte uit in de gratis facebookgroep De Warme Bron. Hierin deel ik mijn kennis en ervaring, plaats ik oefeningen waar je nu al mee aan de slag kunt om jezelf te ondersteunen en kennis te maken met Reiki. Je bent welkom. Je hoeft er niets, er zijn is voldoende.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.